Search

Mengapa menyewa pembahagi air?

Updated: Jan 9, 2019

Jika anda memiliki perniagaan, ia menjadi penting untuk memberi kakitangan anda akses kepada air yang segar dan bersih. Pekerja-pekerja anda perlu mempunyai akses kepada air panas dan air sejuk 24 jam sehari, tujuh hari seminggu. Terdapat tiada sebab untuk tidak menyewa beberapa pembahagi air memandangkan jumlah kos yang terlibat adalah sangat kecil dan diimbangi oleh banyak manfaat.Pembahagi air biasanya disewa daripada pembekal dengan bayaran nominal. Ia biasanya berdasarkan kepda perbelanjaan bulanan anda. Jika anda sedang memikirkan membeli pembahagi air daripada menyewanya, anda harus tahu bahawa kos untuk membeli pembahagi biasanya tinggi. Di samping itu, anda masih perlu membayar yuran bulanan untuk penghantaran botol serta untuk santasi. Inilah sebabnya orang ramai dan perniagaan memilih untuk menyewa pembahagi air mereka kerana ia jauh lebih murah berbanding membelinya.


Kelebihan menyewa

Terdapat banyak manfaat untuk menyewa sebuah pendingin air jika anda memutuskan untuk pergi ke arah itu. Selepas melakukan satu analisis kos faedah sewa pembahagi air berbanding membelinya, banyak perniagaan memilih untuk menyewa kerana mereka mendapati bahawa ia menawarkan penjimatan yang banyak. Mari kita lihat beberapa faedah menyewa pembahagi air.

  1. Kerap mengganti penapis – apabila anda menyewa pembahagi air, eksekutif perkhidmatan dari semasa ke semasa akan menggantikan penapis dalam pembahagi. Ini adalah kerana, lama-kelamaan, bakteria boleh membentuk pada penapis yang akan menghalangnya daripada berfungsi dengan baik.

  2. Ianya lebih murah – jika anda menyewa pembahagi air, anda akan membayar kos yang rendah setiap bulan. Membeli pembahagi air biasanya dielakkan kerana harga pembeliannya yang tinggi dan tiada manfaat untuk kos. Dalam kebanyakan kes, ia adalah lebih murah untuk menyewa pembahagi air daripada membelinya.

  3. Ia bebas-tekanan – Apabila anda menyewa pembahagi air, ia kurang memberi tekanan kerana syarikat yang memberi sewa mempunyai kepentingan dalam menjaga pelanggan agar berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan dalam usaha meningkatkan perniagaan mereka. Apabila anda membeli penapis air, syarikat tidak berharap mendapat pulangan yang banyak kerana anda tidak akan memerlukan sebuah lagi penapis sehingga dalam jangka masa yang lama.

Sewa pembahagi air panas dan sejuk

Ia bergantung kepada keperluan anda dan keadaan tempat perniagaan anda beroperasi di kawasan tersebut. Walau bagaimanapun, dalam kebanyakan kes, ia adalah lebih baik untuk menyewa pembahagi air sejuk kerana anda boleh memanaskan air mengikut keperluan anda. Proses menyejukkan air mengambil lebih banyak masa dan usaha daripada memanaskannya. Banyak pembahagi air menawarkan kedua-dua air panas dan sejuk mengikut kemampuan anda maka anda boleh mendapatkan yang terbaik daripada kedua-duanya.

Pembekal pembahagi air di Kuala Lumpur,

Terdapat banyak syarikat-syarikat yang menawarkan perkhidmatan dispensari air. Berikut adalah antara yang terbaik:

Bercakap dengan mana-mana penduduk dan mereka mungkin tahu tentang Jantzen. Ini adalah kerana Jantzen telah memberikan perkhidmatan cemerlang selama lebih daripada 20 tahun sehingga sekarang. Mereka menghantar air ke pejabat dan rumah. Anda boleh mendapatkan air Jantzen dalam botol standard 5-gelen , botol air mudah alih dan juga cawan. Pembahagi mereka juga agak maju dengan teknologi yang membolehkan untuk dispens pilihan air panas dan sejuk.


24 views

Jantzen Official Page

www.jantzen.com.my

Jantzen 19L Login Page
Login In Here

GET IN TOUCH WITH US

Email 

hello@jantzen.com.my

Customer service

1300 88 1313 | +6012 565 5133

Fax Line

+603 8071 7285

POLICY

0
merdeka-20.png